Grondstoffen


Grondstoffen

Al ruim veertig jaar ondersteunt SMD de steenindustrie met het afgraven en aanvoeren van grondstoffen. Waar vroeger draadkranen de boventoon voerden, introduceerden we als één van de eersten de hydraulische graafmachine. Tijdens de ruim veertig jaar die volgden hebben we veel mogen leren, en zijn inmiddels alle locaties uitgevoerd met de laatste generatie hydraulische machines en vier-assige kippers.

Middels de juiste machines, voertuigen en hulpmaterieel graven onze ervaren werknemers conform opdracht. Basisgrondstoffen kunnen worden gemengd, gespit en opgebouwd. Ontzorging is hierbij het kernprincipe: we verzorgen het gehele proces vanaf de rauwe klei tot het depot, waar de verwerking tot baksteen begint. Waar nodig passen we ploegendiensten toe om aan de 24-uursproductie van de fabriek te voldoen.

Onze grondverzetactiviteiten beperken zich niet tot het terrein van de steenfabriek. Zo zijn we in staat om grondstoffen naar externe locaties te transporteren, en verlenen we ook grondverzet in projectmatige vorm. Onze technische dienst staat daarbij paraat om eventuele storingen direct te verhelpen. Benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Wij nodigen u graag uit voor een gesprek.

Bekijk voor meer informatie omtrent deze dienst de brochure steenindustrie.Uw voordelen

Afgraven grondstoffen
  • Jarenlange expertise in de aanvoer van grondstoffen voor de steenindustrie
  • Wij beschikken over eigen materieel
  • Volledige ontzorging van graaf- en mengwerkzaamheden
  • 24-uurs storingsdienst